ОУ Реджеб Кюпчю
Основно училище в с. Топчийско, обл. Бургас

Поетична вечер в чест на поета Реджеб Кюпчю

Стихове на Реджеб Кюпчю звучаха в рецитал, посветен на поета. Вечерта на поезията, организирана от Турски културен център "Реджеб Кюпчю" - Бургас, бе в навечерието на годишнината от неговата кончина. На 26-ти април преди 47 година поетът издъхва неочаквано едва на 42 години. И до днес смъртта му остава тайна и мистерия. Домът на писателите събра синa на поета - Ердинч Кюпчю, Ибрахим Камбероглу, Нихат Алтънок, а чрез видеовръзка във вечерта се включи и Недялко Йорданов. Те споделиха свои спомени за Реджеб Кюпчю, а стихове на поета звучаха в рецитала на ученици от ОУ "Реджеб Кюпчю" с. Топчийско.
Гости на литературната вечер бяха генералният консул на Република Турция в Бургас Сенем Гюзел и кметът на община Руен Исмаил Осман.
Реджеб Кюпчю е носител на награда за поезия и е почетен гражданин на Бургас, градa, в който прекарва живота, твори и общува с Христо Фотев, Стойчо Гоцев, Недялко Йорданов и други. Негово е емблематичното стихотворение "България":
"..Аз не съм чужденец,
аз съм твой син...
Българийо,
аз съм твой син
и мои са твоите пътища..."
Поетична вечер в чест на поета Реджеб Кюпчю - Изображение 1Поетична вечер в чест на поета Реджеб Кюпчю - Изображение 2Поетична вечер в чест на поета Реджеб Кюпчю - Изображение 3Поетична вечер в чест на поета Реджеб Кюпчю - Изображение 4Поетична вечер в чест на поета Реджеб Кюпчю - Изображение 5Поетична вечер в чест на поета Реджеб Кюпчю - Изображение 6Поетична вечер в чест на поета Реджеб Кюпчю - Изображение 7Поетична вечер в чест на поета Реджеб Кюпчю - Изображение 8Поетична вечер в чест на поета Реджеб Кюпчю - Изображение 9